Guvernul modifică legea taximetriei pentru a debloca situaţia de la Aeroportul Otopeni

Cerinţele impuse taximetrelor referitoare la tipul de autorizare şi la volumul spaţiului pentru bagaje, care nu putea fi mai mic de 500 de litri, au fost eliminate de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică legea taximetriei, măsură necesară deblocării situaţiei de la Aeroportul Otopeni.

"Guvernul a modificat Legea Taximetriei (Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare) în sensul eliminării restricţiei privind volumul spaţiului destinat pentru transportul bagajelor (portbagajul) în cazul taxiurilor care au acces în locurile de aşteptare ale aeroporturilor. Măsura are scopul să elimine blocajele existente în activitatea de transport în regim de taxi de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti", anunţă Executivul printr-un comunicat.

taxi

Potrivit noilor reglementări "în locurile de aşteptare ale aeroporturilor din raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov au acces taxiurile care deţin autorizaţii emise de autorităţile de autorizare din aceste unităţi administrativ-teritoriale".

În prezent, în locurile de aşteptare special amenajate de aeroporturi au acces numai taxiurile care deţin autorizaţii taxi emise de autorităţile de autorizare din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi au volumul spaţiului destinat pentru transportul bagajelor de cel puţin 500 de litri.

"După evenimentele din luna martie 2016 care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, pentru îmbunătăţirea măsurilor de securitate şi după consultări cu autorităţile cu atribuţii în domeniu, a reieşit necesitarea implementării unui pachet de măsuri suplimentare pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Una dintre aceste măsuri se referă la emiterea unor permise de acces în zona de preluare a pasagerilor de la aeroport pentru taximetrişti şi autoturismele utilizate de aceştia în activitatea de taxi", se mai arată în comunicat.

mediafax.ro