Cabana Georgia

Cazare Parang reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Cabana Georgia - Doar Unu Cazare Parang. In categoria Cazare Parang promovam: Cazare, pensiuni, hoteluri, vile, cazare pensiuni, cazare vile, cazare hoteluri, cazare romania, case de oaspeti, pensiuni litoral, pensiuni munte.


Cabana este situata in muntii Parang, la 8 km de Petrosani, judetul Hunedoara, la o altitudine de 1168m, acolo unde aerul este mai tare si de unde incepe salbaticia muntelui.1_02
Cabana se afla la 5 metri distanta de Hotel Rusu.
Cabana dispune de parcare privata, drumul din oras este asfaltat pana la cabana, curte cu leagan, gratar si o priveliste de vis.
Are 4 camere, baie, bucatarie complet utilata cu frigider, aragaz, vesela la dispozitia turistilor, wireless, tv, incalzire, apa calda.
Pentru un confort deosebit recomand grupuri de 6-8 persoane.
In apropiere se gasesc partii de ski pentru incepatori si avansati, cu instalatii de nocturna, telescaun, teleschiuri, atv, snowmobile. . Etc.
Muntii Parang sunt mentionati inca din antichitate:eschil, -500 i. Chr. Iar mai apoi Herodot, spun intr-o legenda despre Muntele Parangos unde Prometeu a fost pedepsit sa stea 3 000 de ani in tinutul de piatra de catre Zeul Jupiter.
Faptul ca pe traseele sale sunt putine cabane si refugii montane il face sa fie unu dintre cele mai salbatice masive muntoase din Romania.
Obiective turistice:
Varful Parangul Mare 2519m, 3varfuri de peste 2400m : Gemanarea cu 2426m, Stoinita cu 2421m, Carja cu 2405m si aproximativ 15 varfuri de peste 2300 de metri.
Peste 40 de lacuri glaciare numindu-se si `perlele Parangului`. In masivul Parang exista o rezervatie naturala care gazduieste lacurile:calcescu, Pencu, Vidal, Setea Mare, aceasta numindu-se Rezervatia geologica si botanica Calcescu(42ha).
Pestera Bolii -este una din cele mai mari pesteri din Transilvania.
Transalpina- este cea mai inalta sosea din Romania, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2. 145 m). In cartile de istorie este cunoscuta sub denumirea de `coridorul iv strategic roman`, fiind construita de legiunile romane in timpul razboaielor cu dacii.
Sporturi extreme:
Parapanta, Rafting, Down-hill, Off-road.
Statiile Cele mai apropiate : Petrosani si Livezeni, pe linia Targu Jiu-simeria.
Distante pe sosea :
Petrosani-arad : 265 km
Petrosani-bucuresti: 311 km
Petrosani-craiova: 163 km
Petrosani-cluj: 252 km
Va asteptam cu drag sa calcati meleagurile noastre! ! !

Galerie foto