Centrale Termice si Instalatii Sanitare Cajvana Calorifere, Tevi, Accesorii, Piese, Instalatii Complete Suceava

Instalator Centrale Termice Instalatii Gaze Cajvana reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Centrale Termice si Instalatii Sanitare Cajvana Calorifere, Tevi, Accesorii, Piese, Instalatii Complete Suceava - Doar Unu Instalator Centrale Termice Instalatii Gaze Cajvana. In categoria Instalator Centrale Termice Instalatii Gaze Cajvana promovam: instalator, instalator autorizat, instalator sanitar, instalatori, instalatori autorizati, instalator autorizat anre, instalatii termice, instalatii sanitare, instalator gaze, verificari,revizii tehnice, instalatii gaze naturale, instalatie aragaz.


   Avem drept obiectiv orientarea catre client, precum si satisfacerea tuturor exigentelor pe care clientii sai le emit. Prin diversificarea continua a produselor urmarim atragerea increderii clientilor nostrii bazandu-ne pe respectul pe care il avem fata de acestia si increderea pe care acestia o pot avea in noi , pentru a le intelege necesitatile si a le oferi solutii practice in conformitate cu cerintele lor reale.

       Avem grijă de clienţii noştrii prin:

 • raportul excelent calitate-preţ
 • varietatea de produse oferite
 • stocurile permanente
 • personalul bine instruit
 • asigurarea service-ului la produsele aflate in garanţie şi consultanţă de specialitateCentrale Termice Cajvana

Servicii Instalator Centrale Termice Instalatii Gaze Cajvana

 • Centrale termiceCentrale Termice Cajvana
 • Calorifere
 • Tevi
 • Accesorii
 • Piese
 • Instalatii complete

   Centrale termice pe lemne:

 • Arca Aspiro
 • Arca Caldaie
 • MTR Caldaie

   Alegerea centralei

   Alegerea unei centrale termice electrice este extrem de importanta, de asemenea, si este direct legata de suprafata care se doreste sa fie incalzita. Supradimensioare unei centrale termice electrice duce, evident, la un consum mai ridicat. De aceea, centrala trebuie sa aiba o putere suplimentara cu maxim 10% mai mare decat necesarul de incalzire.

   Un rol important in determinarea consumului unei centrale termice electrice este jucat si de zona si amplasarea cladirii in care se doreste a fi realizata instalatia. Exista zone ale tarii in care temperatura este mult mai scazuta si pentru perioade mai mari de timp. In plus, cladirile izolate vor avea o pierdere mai mare de caldura iar coeficientul de corectie va fi mai mare.
Centrale Termice Cajvana


   Astfel, in principiu, pentru un apartament de aproximativ 70 mp, necesarul de caldura estimat variaza intre 5,5 kW si 9 kW. Cu cat creste suprafata sau conditiile prezentate mai sus nu sunt respectate, discutam despre un necesar mai mare.

   Alegerea caloriferelor

   Caloriferele din aluminiu, din otel sau din fonta au caracteristici, avantaje si dezavantaje diferite.
Tot mai des se simte nevoia inlocuirii vechilor calorifere din fonta. Cel mai adesea, acestea si-au pierdut aspectul elegant, sunt fie infundate, fie au inceput sa apara fisuri in elementi. Ca urmare, multi proprietari horarasc sa le inlocuiasca. Posibilitatile sunt multiple: calorifere din aluminiu, otel sau, de ce nu, unele noi din fonta.

   Radiatoarele din aluminiu

   Sunt cele mai potrivite pentru incalzirea cu agent termic si foarte populare printre proprietarii de locuinte. Ele sunt foarte durabile si au, de regula, o garantie lunga acordata de producator.
   Sunt alcatuite din aluminiu de calitate superioara si sunt vopsite in camp electrostatic, pastrandu-si finisajul timp indelungat.  
   Radiatoarele din aluminiu au puteri termice mari pe metrul liniar, avand cel mai bun randament termic in instalatiile cu centrale termice murale. Se incalzesc mai usor decat cele din fonta, insa prezinta dezavantajul ca se racesc mai repede decat acestea din urma. Raspund bine si in cazul sistemelor centralizate de incalzire, insa sunt ceva mai zgomotoase decat caloriferele din fonta, explica Dorin Sinca, inginer instalatii.
   La aceste calitati se adauga faptul ca pot fi manevrate usor datorita greutatii reduse. Cel mai bun loc pentru a monta un calorifer din aluminiu il constituie spatiile care nu permit montarea unui radiator lung, adica sunt potrivite pentru unul ingust si inalt.
   Ca dezavantaj: sunt ceva mai expuse coroziunii electrochimice, in cazul realizarii instalatiei din mai multe materiale (instalatie de cupru, spre exemplu).

Centrale Termice Cajvana
   Radiatoarele din otel

   Prezinta o buna rezistenta la presiuni si temperaturi maxime (la 4 sau 6 bar si, respectiv, la 100 de grade sau 140 de grade Celsius). Se monteaza usor in diverse variante si moduri de amplasare.
   Sunt economice, avand cel mai bun raport putere termica/pret dintre toate categoriile. Au, de asemenea, o inertie termica scazuta si distribuie caldura in camere intr-un timp foarte scurt. Insa, ca dezavantaje, prezinta o durata de viata mai redusa si faptul ca necesita tratarea apei in instalatii.

   Radiatoarele din fonta

   Cu tot aspectul lor invechit, sunt cele mai eficiente, dezvoltand puteri termice specifice mari pe metru patrat de radiator. Datorita masei radiante mari, creeaza senzatia unui confort termic mai mare decat in cazul caloriferelor de otel, spre exemplu. Adica, la aceeasi temperatura in camera, caloriferul din fonta da o senzatie de confort mai mare, explica specialistul Dorin Sinca.
   Se incalzesc mai greu, dar se racesc la fel, conservand mult timp caldura. Caloriferele din fonta sunt eficiente atat pentru incalzirea centralizata, cat si pentru cea cu centrala termica de apartament, in cazul in care aceasta functioneaza la temperatura redusa.
   Au o durata de viata extrem de mare si sunt deosebit de rezistente la coroziune. Singurul lor dezavantaj ar fi de ordin estetic, desi uneori aspectul usor invechit poate da bine intr-un interior clasic.

 

Galerie foto